Tulevat pentueet
   
Vuodelle 2019 on suunnitteilla kaksi pentuetta!

Viiville on suunnitteilla pentue keväälle/alkukesälle 2019 .
Valitetteavasti Viivi jäi tyhjäksi kevään 2018 astutusyrityksestä Riffillä. Kokeilemme uudemman kerran seuraavista juoksuista alkuvuodesta. Tällä kertaa uroksena tulee olemaan Suomessa asuva PAIM1 BH Shepmate’s Clever Ace STDs "Pizu"
. Näistä pennuista odotan mahtavia harrasuskoiria kaikenlaiseen tekemiseen! Emä harrastaa agilitya, tokoa, flyballia ja rallytokoa ja isä Pizu harrastaa tokoa, pk-lajeja, paimennusta ja agilitya.

&

Wiccalle on suunnitteilla toinen pentue kesäksi 2019.
Pentueen uros tulee olemaan Itävallassa asuva Tucker Creek's Special Ticket "Linus".
Wiccan juoksuja odotellaan huhti-toukokuulle, joten pennut syntyisivät todennäköisesti kesän alun tienoille.
Tämä pentue tulee olemaan täydellinen runsaasti harrastuskoirakokemusta omaaville, jotka etsivät harrastauskoiraa tavoitteelliseen tekemiseen ja etenkin agilityyn. Kaikki pennut myydään ensisijaisesti aussiekokemusta (tai vastaavaa) omaaville, aktiivisille koiraharrastajille!

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä minuun & tule tapaamaan koiriani! Toivoisin, että ottaisit minuun yheyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen shanti.karinen@gmail.com.

Pentuinfo
"Aktiivinen koira aktiiviselle ihmiselle = onnellinen koira & omistaja"

Aussie ei ole jokaiselle sopiva koira. Olethan tutustunut rotuun kunnolla? Kasvatan vahvasti työlinjoihin pohjautuvia koiria, jotka ovat jalostettu paimennus-ja vahtimistehtäviin. Suloisen ulkokuoren sisällä saattaa asua hyvinkin dominoiva, terävä ja vahtiva koira, joka vaatii paljon aktivointia sekä tiukkaa kuria. Parhaimmillaan aussie on helposti motivoituva ja innokas harrastuskoira sekä kotona rauhallisesti elävä sohvanlämmittäjä, mutta pahimmillaan aussie on naapureille räyhäävä ongelmakoira, jota omistajaperhekin pelkää. Tutustu siksi kunnolla rotuun ja varmista, ettet ole haukkaamassa liian isoa palaa.

Red'n Ready pennut myydään aktiivisille ja vastuuntuntoisille ihmisille, jotka etsivät koiraa harrastus-tai työkäyttöön mm. agilityyn, tokoon, pk-lajeihin tai pelastuskoiratoimintaan. Vaikka pyrin käyttämään paljon paimenlinjaisia koiria jalostustyössäni, en kuitenkaan suunnittele pentueitani vartavasten paimennustarkoituksiin joten en uskalla myydä pentujani puhtaasti paimenkoiriksi. En myöskään myy koiriani näyttelykoiriksi tai koteihin, jossa koirat elävät ulkona tarhoissa tai kenneltiloissa. Haluan, että jokainen pentu saa rakastavan kodin jossa se on osa perhettä ja jokapäiväisiä tapahtumia.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu yhdistelmä, jossa pyrin luonnollisesti mahdollisimman terveisiin ja hyvän harrastuskoiran ominaisuudet omaaviin pentuihin. Kaikki jalostusnarttuni ovat perusteellisesti terveystarkastettuja (vähintään lonkat, kyynärpäät ja silmät) ja ne ovat terveitä näiden osalta. Myös DNA-testaus sekä selän virallinen tutkimus ovat tulossa osaksi perustutkimuksia niiden mahdollisuuksien avautuessa yhä laajemmin. Luonnollisesti nartut ovat myös terveitä muiden perinnöllisten sairauksien osalta. Terveyden lisäksi jalostusnarttuni ovat harrastusrintamalla itsensä todistaneita, paimennustaipumukset testanneita sekä luonnetestattuja/MH-testattuja. Näyttelytuloksista niillä on vähintään laatuarvosana "Hyvä", ja niillä ei ole rotumääritelmän mukaisia hylkääviä virheitä.

Pennun hankinta

Pennun hankinnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Suosittelen, että otat yhteyttä jo reippaasti ennen astutusta ja tulet katsomaan narttua. En myy pentujani kenellekään, joka ei halua tavata vähintäänkin emää ja kasvattajaa naamatusten!
Kun otat yhteyttä, kerro myös hieman itsestäsi. Minkä verran sinulla on koirakokemusta? Miksi olet kiinnostunut juuri aussiesta? Entä miksi tämä pentue kiinnostaa sinua? Minkälaiseen kotiin pentu tulisi ja mitä sen kanssa suunnitellaan tehtävän? Minkälaista pentua toivot?
Pyrin valitsemaan pennunostajille pennut mahdollisimman tarkasti jotta oikea pentu löytää oikean omistajan. Tässä käytän apuna pentutestiä sekä itselleni muodostunutta kuvaa jokaisesta pennusta. En myy pentuja pelkän värin tai hännänpituuden vuoksi, vaikka toiveita saakin esittää.

Red'n Ready pennut

 • rekisteröidään Suomen Kennelliitossa & mahdollisuuksien mukaan ASCA:ssa
 • luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä
 • ruokitaan laadukkaalla penturuoalla
 • tunnistusmerkitään mikrosirulla
 • madotetaan kolmesti ennen luovutusta
 • tutkitaan eläinlääkärillä & silmäpeilataan ennen luovutusta
 • kasvavat kotona muun perheen keskellä ja ne totutetaan mm. häkkiin, eri alustoihin, ääniin, autoon jne.

  Red'n Ready pennun mukana saat

 • monipuoliset ruokinta, -hoito, -ja koulutusohjeet
 • muutaman kilon pentujen syömää kuivaruokaa
 • ensimmäisen vuoden jäsenyyden Australianpaimenkoirat ry:ssä
 • kasvattajan tukea ja apua 24/7
 • pentuetreffejä, kimppatreenejä & muita tapahtumia

  Toiveeni pennunostajalle

  Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman laadukkaita pentuja, mutta saavuttaakseni tämän päämäärän tarvitsen pennunostajieni apua. Tästä syystä toivoisin pennunostajiltani seuraavia asioita:

 • Kuulumisia kasvatista (mm. terveydestä, kasvusta, käytöksestä...)
 • Viralliset lonkka,-kyynärpää,-ja silmätutkimukset
 • MH-ja/tai luonnetestiin osallistumisen (koitan järjestää jokaiselle pentueelle oman MH-testin)
 • mahdollisuuksien mukaan myös kasvatin paimennustaipumusten testaamisen
 • Copyt ovat Shanti Karinen 2013, ellei toisin mainita. Sivun kuvat: Tiia Hämäläinen