Uutiset & päivitykset
HUOM!
Kaikkein ajantasaisimmat uutiset, kuvat & videot löytyvät meidän facebook-sivuilta!


18.11.2016:
Kisauutisia Suomesta ja Itävallasta! Wicca oli kisaamassa ASCA-agilitya Itävallassa viime viikonloppuna ja sai kaksi Q-tulosta (0-rataa) ja tittelit JS-O & GS-O. Wicca kisaa nyt sitten korkeimmassa, eli elite-luokassan gamblersissa ja jumpingissa. Agilityradan tulokset antavat taas odottaa itseään, ja siinä sarjassa jatketaan yhä novice-luokassa.

Suomessa taas Fazer (Red'n Ready Sleeping Beauty) on käynyt taas rallytokoilemassa, ja saanut jo toisen 1-tuloksen ALO-luokasta, onnea! Myös Piki (Red'n Ready The Beast) on jatkanut agilitykisauraansa, ja saanut ekat ei-hylätyt tulokset, onnea myös siitä!

12.10.2016:
Loppukesä meni ohi murheellisissa merkeissä. Dracu jouduttiin lopettamaan elokuussa aggressiivisesti levinneiden nisäkasvainten vuoksi. Suru on yhä suuri ja ikävä valtava. Onneksi Dracu jätti kaksi mahtavaa pentuetta jälkeensä, jotka kantavat Dracun muistoa eteenpäin!

Syyskuun alussa pakattiin auto ja muutettiin Saksaan minun opintojen perässä puoleksi vuodeksi. Koirat lähtivät luonnollisesti matkaan mukaan. Tarkoitus olisi astuttaa Wicca täällä ja sitten keretä takaisin kotiin ennen pentujen syntymää. Uros on valittu, tavattu ja nyt vain odotellaan juoksujen alkamista ~joulukuussa! Lisätietoa uroksesta tulossa vähän myöhemin, mutta minulta voi toki asiasta tiedustella sähköpostitse.

Muita uutisia: Fazer (Red'n Ready Sleeping Beauty) on korkannut virallisen kisauransa rallytokokisoissa hienosti 1-tuloksella, 96/100p ja 2. sija! Onnea Laura ja Fazer! Myös Piki (Red'n Ready The Beast) on käynyt korkkaamassa viralliset agilitykisakentät kahdella hylätyllä radalla. Vauhtia ei kuulemma puuttunut, mutta ohjattavuutta tarvitsee vielä treenata. Kuulostaa kovin tutulta ;)

Lisäksi elokuussa kilpailtiin ASCA-agilitykisat Wiccan, Pikin ja Tinkin (Red'n Ready Pocahontas) voimin. Wiccan kanssa kisattiin kaikki kolme päivää ja 18 starttia! Tuloksena Wiccalle tittelit JS-N (Jumping Standard-Novice) & GS-N (Gamblers Standard-Novice). Pikille JS-N ja kaikille kolmelle erinnäisiä Q-ratoja ja paras novice-titteleitä!

08.07.2016:
Pienten elämänjärjestelyjen jälkeen koitetaankin astuttaa Wicca jo seuraavista juoksuista ~joulukuussa 2016. Uroksesta on alustavia ajatuksia, mutta mitään varmaa en uskalla vielä paljastaa!

Lisäksi viikonloppuna haettiin kovasti odotettu sijoitusnarttu Ranskasta: Origine II My Kind of Trouble kennel Origine II:sta! Pienestä punaisesta nartusta tuli kutsumanimeltään Maaru, ja se muutti Siiri Mikolan luo Helsinkiin tähän ihan lähelle :)

15.06.2016:
Valitettavasti Wiccan pentusuunnitelmat eivät edenneet toivotulla tavalla, ja pentuja ei ole tulossa. Koitetaan astuttaa Wicca ensi kesän juoksuista eri uroksella - uros on vielä mietinnässä!

Mutta ei huonoja uutisia ilman hyviä uutisia! Hain lauantaina Itävallasta Ruff'n' Tuff-kennelistä uuden perheenjäsenen: Ruff'n' Tuff Awesome lil Shotgun "Taika". Taikan omat sivut ovat vielä työn alla...

21.05.2016:
Wicca (BZ's Grand Jury) debytoi tänään avoimessa luokassa: 258p, AVO1-tulos ja 4. sija! Ruutu nollattiin, mutta saatiin kuin saatiinkin tavoitteet täytettyä ja avoimen ykkönen ennen mammalomaa!

Samoissa kisoissa kisauransa korkkasi myös ensimmäinen Red'n Ready-kasvatti Jedi (Red'n Ready Divine Hercules) ohjaajansa Annen kanssa! Hieno 2-tulos molempien ekoista kisoista koskaan, onnea! Näytti meno niin lupaavalta, että eiköhän koemenestystä ole tiedossa tulevaisuudessa :)

12.05.2016:
Wicca (BZ's Grand Jury) on siemennetty tänään onnistuneesti Royalin spermalla! Huomenna aamulla toinen kerta vielä. Pidetään kovasti sormet ristissä, että 61 päivän päästä meillä olisi lauma koiranpentuja :)

Rudin (Steinhoegl's Taika) selkälasunto on myös vihdoin tullut: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)! Täysin terve tyttö! Ainut testi, mikä pitäisi tehdä enää, on silmäpeilaus joskus tulevaisuudessa ennen potentiaaliia pentuja. Mutta näillä tuloksilla kelpaa jo harrastaa aktiivisesti kaikenlaista!

29.04.2016:
Wicca (BZ's Grand Jury) aloitti juoksut! Tästä tämä pentuprojekti nyt alkaa :) Blogiakin on taas pitkästä aikaa vähän päivitetty!

25.04.2016:
Rudin (Steinhoegl's Taika) viralliset terveytarkastukset on nyt tehty erittäin mieluisin tuloksin; lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0. Selkä kuvattiin samaan syssyyn myös, mutta sen lausunnolla ilmeisesti kestää vähän pidempään!

18.04.2016:
Kisatavoitteet Wiccalle oli, että ennen pentulomaa noustaisiin maksi2-luokkaan. Eilen saatiin sitten viimeinen 0-tulos Kirkkonummella! Ekalta radalta kepeiltä 5 vp, mutta 1. sija ja tokalta radalta sitten onnasi ja tehtiin 0-tulos, sija 2., serti ja siirto 2-luokkaan! Mahtava homma! Eka kakkosten rata kerettiin korkkaamaan samoissa kisoissa hyppyradalla, mutta tulokseksi hylätty rata. Nyt Wicca voisi sitten aloittaa asap juoksunsa... ;)

Rudi (Steinhoegl's Taika) täyttää tänään 1v! Olen päivitellyt Rudin sivuille kuvia ja lisää tekstiä. Tällä viikolla olisi luvassa ¨ myös viralliset terveystarkastukset. Pidetään sormet ristissä et kaikki näyttäisi hyvältä...

02.04.2016:
Siskokset Wicca (BZ's Grand Jury) ja Xena (BZ's Legal Defender) olivat viime viikonloppuna luonnetestissä Helsingin Oulunkylässä. Molemmille hyväksytyt luonnetestit; Wiccalle +143p, laukausvarma ja Xenalle +170p, laukausvarma. Molemmat testit tuli otettua videolle, linkit niihin täällä: Wiccan testi ja Xenan testi.

29.02.2016:
Perjantaina käytiin Wiccan kanssa silmäpeilauksessa ekaa kertaa sitten pentupeilauksen. Terveet silmät ennen ja jälkeen tippojen, mutta yksi (1!) karva luomessa antoi sitten viralliseksi lausunnoksi: Distichiasis : todettu - silmämuutosten vakavuus : lievä. Onneksi tämä ei ole Wiccan tapauksessa mikään ongelma, ei haittaa sitä mitenkään, ei vaikuta jalostusjäyttöön ja eläinlääkäri oli sitä mieltä, että varmaan seuraavassa karvanlähdössä tippuu ja ei välttämättä näy muissa silmätarkeissa.

Eilen oltiin lisäksi agilitykisoissa Sipoossa JAU:n uudessa hallissa kahden startin verran. Molemmat agilityratoja. Wicca teki ekalta radalta hienon 0-tuloksen, voitti luokkansa ja sai toisen LUVA:n! Toinen rata menikin sitte kontaktipossuiluun...

Lisäksi Wicca ja sen sisko Xena on ilmoitettu luonnetestiin 27.03 Oulunkylään (Helsinki)! Toivotaan, ettei likat aloita vaan juoksuja ennen sitä!

18.02.2016:
Oltiin viime sunnuntaina (14.2.2016) kisaamassa Wiccan kanssa agilitya! Kaksi ekaa agilityrataa olivat aivan kammottavia - muta vikalta hyppyradalta tuloksena eka 0, luokkavoitto ja LUVA! Ehkä tästä agilitysta vielä tuleekin jotain... ;)

Wiccan uros on nyt varmistunut, kun ollaan saatu kaikki asiat sovittua uroksen omistajan kanssa. Tarkoitus olisi käyttää Wiccalle pakastespermaa Jenkkilässä asuvasta Royalista (HOF WTCH yms Chuckanut Royal Secret). Royal on jo 15-vuotiaaksi ennättänyt työlinjainen black tri uros, joka on menestynyt niin paimennuksessa kuin muissakin lajeissa ja jolla on paljon hyvää jälkeläisnäyttöä. Päivittelen lisää infoa pennut-sivulle mahdollisimman pian!

06.02.2016:
Wiccan pentusuunnitelmien vuoksi oli korkea aika käydä päivittämässä kotisivuille sen omaa sivua, jossa on nyt päivitetty kuvaus siitä ja lisäksi sain vihdoin aikaiseksi laittaa sen MH-luonnetestituloksen arvion sivuille. Se löytyy linkistä kuvauksen tulos ja koko MH-testin video on täällä: kuvauksen video.

Lisäksi Wiccan kanssa olisi tarkoitus käydä luonnetestissä ennen pentuja maaliskuussa jos vaan mahdutaan jonnekin!

27.01.2016:
Pitkällisen pohtimisen tuloksena päätin aikaistaa Wiccan pentueen ajankohtaa. Kesä olisi pentujen pidon kannalta ihanteellista minulle, koska voin olla paljon kotona ja niiden sosiaalistaminen käy helpommin ja ulkoilu on mukavampaa. Nyt vain uroksen löytämisellä alkaa olla vähän hoppu, onneksi pari hyvää vaihtoehtoa on joiden välillä pohtia. Jos kiinnostaa, niin kannattaa ottaa hyvissä ajoin yhteyttä, sillä kyselyitä on jo tullut jonkun verran :)

07.01.2016:
Uusi vuosi ja uudet suunnitelmat! Asiaa paljon pyöriteltyäni suunnitteilla olisi Wiccan eka pentue ensi vuoden loppupuolella, jolloin se täyttää 4 vuotta. Olisin voinut jättää pennut vielä tätäkin myöhemmäksi, mutta omat kuviot saattavat olla 2017 sellaiset että pentue ei onnistuisi... Toivottavasti löydän vain jonkun kriteerit täyttävän sulhasen ja ei tule mitään uusia ikäviä yllätyksiä terveysrintamalla. Pennut-sivulla päivitystä asian suhteen.

Rudi (Steinhoegl's Taika) on nyt rekisteröity Kennelliittoon (aikaisemmin sillä oli siis vain ASCA paperit) ja tämän kunniaksi olen saanut vihdoin tehtyä sille myös oman sivun joka löytyy koirat-osiosta! Rudi on kasvanut pennusta teiniksi ja vaikuttaa koko ajan paremmalta aussien alulta! Mielenkiinnolla seurataan, mitä tästä sähikäisestä kasvaa!

26.11.2015:
Korkkasimme viimein viralliset kilpailukentät Wiccan (Black Zone's Grand Jury) kanssa! Kisasimme ensin kuusi agilitystarttia tehden kuusi upeaa hylättyä rataa; kepit & rengas osoittautuivat kisatilanteessa liian hankaliksi... Joulukuussa sitten uudemman kerran kokeilemaan. Lisäksi kisattiin Wiccan kanssa tottelevaisuuskokeessa Helsingissä saaden ALO1-tuloksen, 176,5 pistettä/200p ja voittaen luokan!

Wiccan sisko Xena (Black Zone's Legal Defender) on puolestaan noussut agilityn 3-luokkaan omistajan mammaloman jälkeen ja korkannut kuninkuusluokan kisat myös! Onnea!

12.10.2015:
Fazerin (Red'n Ready Sleeping Beauty) viralliset tulokset Kennelliitosta olivat: lonkat B/B (matalat lonkkamaljat), kyynerpäät 0/0, selkä: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)!

17.09.2015:
Viimeinen Disney-pentu Fazer kävi eilen kuvissa, kyynerpäät ja selkä näytti puhtaalta, lonkissa hieman löysyyttä. Katsotaan mitä Kennelliitossa sanotaa.

Näiden tulosten varjossa Dracun pentusuunnitelmat on peruttu. Vaikka Dracun ensimmäinen pentue oli terve, en halua ottaa riskiä että Dracu periyttäisi lisää lonkka-ja kyynerpääongelmia. Pahoittelut kaikille pentua odottaneille ja kyselijöille! Itseäni harmittaa myös kovasti, niin kasvattieni kuin kasvatussuunnitelmieni puolesta, mutta terveys on työ-ja harrastuskoiralle ensisijaisen tärkeä asia, ja korkea prioriteetti luonnollisesti kasvatuksessa! Katsotaan jos tulevaisuudessa käytän Wiccaa jalostukseen, mutta se ei ole ajankohtaista vielä pariin vuoteen...

Muita kuulumisia: Piki (Red'n Ready The Beast) on käynyt kahdesti mölliagilitykisoissa ja molemmilla kerroilla tehnyt nollan! Pikistä & Tiiasta tulee vielä kiiturikaksikko, Piki on tullut ihan äitiinsä!
Lisäksi Dracun eka pentue on ahkeroinut kesällä kisakentillä! Rapp (BZ's Inquisitor) on saanut 1-tulokset tokon 2. luokasta, Zpira (BZ's Equal Rights) on saanut ekat nollat agilityn 1. luokasta ja ahkeroinut 1-tuloksia rallytokon masters-luokasta (korkein)!

11.09.2015:
Paljon on kesällä tapahtunut ja päivitykset laahaavat taas jäljessä. Disney-pennut ovat käyneet virallisissa tutkimuksissa. Kennelliitto on lausunut ne seuraavasti:

Red'n Ready Pocahontas lonkat B/B, kyynerpäät 0/0, selkä: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV3 (epäsymmetrinen)
Red'n Ready Little Mermaid lonkat A/A, kyynerpäät 1/0, selkä: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)
Red'n Ready Snow White lonkat B/B, kyynerpäät 0/0, selkä: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)
Red'n Ready The Beast lonkat C/C, kyynerpäät 0/0, selkä: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)
Red'n Ready Divine Hercules lonkat D/D, kyynerpäät 0/1, selkä: nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

Etenkin Jedin (Divine Hercules) tilanne on kurja, sillä kuvat näyttivät alkanutta nivelrikkoa, ja eläinlääkäri oli kehoittanut lopettamaan kaiken niveliä paljon kuormittavan harrastamisen kuten agilityn. Jedi ei kuitenkaan vielä oireile tai kipuile, joten toivotaan että saa harrastaa nenähommia ja tokoilua yms. terveenä pitkään! Pikillä (The Beast) ja Ievalla (Little Mermaid) muutokset pieniä, Kennelliiton arvio oli yllätys koska kuvaava eläinlääkäri oli pitänyt molempien kuvia puhtaina. Viimeinen pentueesta käy ensi viikolla tutkimuksissa. Iso kiitos kaikille kasvattieni omistajille perusteellisesta tutkimisesta!

Jedi (Red'n Ready Divine Hercules) ja Piki (Red'n Ready The Beast) kävivät elokuun alussa aussieiden erkkarissa junnuluokassa saaden molemmat laatuarvosanan "erittäin hyvä"! Onnea komeille pojille!

24.06.2015:
Dracun koko 1. pentue on nyt käynyt virallisissa terveystutkimuksissa kun Kila (BZ's Lady Justice) sai tuloksensa; lonkat A/A ja kyynerpäät 0/0!

Dracun 2. pentueen pennuista ensimmäiset ovat myös käyneet ekoissa virallisissa "kilpailuissa" - näyttelyissä! Tinki (Red'n Ready Pocahontas) kävi Palveluskoiraliiton näyttelyssä viime kuussa saaden H:n eli "hyvä": 11 months. Very light built and feminine dog. Good in type. Complete scissor bite. Good muscle. Acceptable front chest but must be more developed in bod. Very good movement. Acceptable in coat"

Juhannuksena myös Fazer (Red'n Ready Sleeping Beauty) kävi myös näyttelyssä saaden EH:n eli "erittäin hyvä": "Well developed body. Light muzzle. Should have better pigmentation eyerings and nose. Enough coat for her age and season. A bit straight in front. Shows excellent movement."

Red'n Readyn tiimi on myös kasvanut yhdellä, kun hain juhannuksena Itävallasta kennel Steinhöglistä narttupennun Rudin, eli Steinhögl's Taika. Rudi on sijoituskoirani, ja asuu Helsingissä sijoituskodissa! Rudin oma sivu on tekeillä.

03.06.2015:
Dracun ensimmäisen pentueen pennut ovat kilpailleet ahkerasti!
Xena (BZ's Legal Defender) nousi keväällä muutamassa startissa maksi2-luokkaan ja saaden heti ensimmäisen LUVAn sieltä sekä korkkasi tokon AVO-luokan 2-tuloksella pistein 152! Zpira (BZ's Equal Rights) on puolestaan tehnyt koko vuoden hienoja tuloksia Ruotsissa rallytokossa, kisaten nyt korkeimmassa luokassa (mestariluokka), josta heillä on ainakin yksi ykköstulos! Flynn (BZ's Bill of Rights) nousi Hollannissa myös maksi2-luokkaan ja kilpailee flyballissa!
Lisäksi pentueen viimeinen pentu (Kila) on menossa ensi viikolla virallisiin terveystarkastuksiin, jonka jälkeen koko pentue on tutkittu. Katsotaan jos me uskalletaan Wiccan kanssa seurata sisarusten jalanjäljissä kilpakentille tämän kesän aikana... :)

Pentusuunnitelmissa päivitystä sen verran, että Draculla oli kevätjuoksut odotettua myöhemmin toukokuussa, ja seuraavia juoksuja odotetaan näin ollen marras-joulukuulle, josta se sitten astutetaan. Alustavia suunnitelmia pennut-sivulla :)

05.04.2015:
Paljoa päivitettävää ei ole nyt lopputalvesta ollut. Ollaan tavattu disney-pentujen kanssa aika paljon, ja vaihdoin kaikille hieman tuoreemmat kuvat disney-pentuesivulle. Kaikki ovat kasvaneet kovasti, olleet terveitä ja puuhailleet ahkerasti omistajiensa kanssa. Keväällä ja kesällä olisi ohjelmassa erilaisia yhteistreenejä!

Dracun kanssa ollaan korkattu tältä vuodelta agilitykisat eilen 1x10vp ja 2xHYL kanssa, eli suunta vain ylöspäin! ;)
Pentusuunnitelmat ovat pysyneet ennallaan, odottelen kohta Dracun kevätjuoksua, ja siitä sitten aletaan jännäämään syksyn juoksuja. Tarkoitus olisi käydä kesällä silmäpeilauksessa, kuvauttaa disney-pentue ja katsellaan jos sitten laitan uroksen julkiseksi tänne. Yhä mulle voi laittaa mailia jos kiinnostaa tietää lisää. Aika paljon on pentuja nyt jo kyselty, mutta vielä en niitä ihmisille lupaile ennenkuin näkee että mitä tulee tai tuleeko mitään ja millaisia koteja olisi tarjolla.

30.12.2014:
Sivut kerkesivät olla joulukuun poissa käytöstä palvelinongelman takia, mutta nyt pitäisi kaiken taas pelittää!
Disney-pennuista semmoista päivitystä, että ahkerasti ollaan treffattu ja pennut kasvavat, vaikka ihan sinttejä ne yhä ovatkin. Tsekattiin kaikkien (paitsi Fazerin joka asuu Sodankylässä) hampaat ja purenta sunnuntaina ja kaikkilla oli kaikki hampaat ja oikeanlainen purenta. Kaikki voivat hyvin ja ovat oikein kivoja ja sosiaalisia :)

Dracun ekasta pentueesta (Black Zone's-kennelissä) on sitten huonompia uutisia :( Jet (BZ's Triumph of Justice) oli jäänyt joulun alla auton alle ja kuollut :( todella sydäntäsärkevä uutinen, aivan kamalaa. Muita uutisia edellisestä päivityksestä on Hollannissa asuva Flynn (BZ's Bill of Rights) oli käynyt virallisissa kuvissa ja kyynerpäät 0/0 ja lonkat ilmeisesti A/A.

Muita kuulumisia ovat MyDogDNA-testit, jotka tein omille koirilleni ja lisäksi Disney-pentueesta ne kävi tekemässä peräti kolme (Tinki, Piki ja Ieva)! Tulokset tulivat juuri, ainoastaan kaihigeenitestin tuloksia odotellaan yhä kaikille jostakin syystä... Draculla ja Pikillä oli joku kummallinen geenivirhe Dilated Cardiomyopathy; mutation originally found in Doberman Pinscher (USA), mutta se ei kuulemma pitäisi vaikuttaa muilla roduilla. Dracun terveysindeksi oli 109 ja monimuotoisuus hieman rodun keskivertoa suurempi 32,9%. Wiccan terveysindeksi oli 113 ja monimuotoisuus tosi korkea 35,2%. Mm. MDR1-mutaatiota ei ollut eikä CMR1:stä. Toivotaan että kaikki ovat myös negatiivisia kaihigeenin suhteen! Kaikkien tulokset ovat julkiset ja nähtävissä MyDogDNA-sivuilta :)

24.10.2014:
Päivitystä pitkästä aikaa! Seuraavaa pentuetta suunnitellaan kovaa vauhtia, pennut-sivulla lisää tietoa alustavista suunnitelmista, tai sitten voi kysellä lisää suoraan minulta.

Dracun ekat pennut (Black Zone's) ovat olleet ahkeria. Zpira kävi virallisissa terveystarkastuksissa; lonkat C/C ja kyyärpäät 0/0. Lonkat olivat hieman löysät, mutta ei pitäisi olla mitään haittaa harrastuskoirauralle. Myös Rapp kävi tutkimuksissa; lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0. Vielä kaksi olisi tutkimatta, mutta ovat luvanneet käydä lähiaikoina :) Kisarintamalla Hollannissa asuva Flynn on avannut kisauransa niin agilityssa kuin Flybalissa. Xena on saanut ALO1-tuloksen ja kisannut maxi1-luokassa. Zpira on noussut rallytokossa korkeimpaan luokkaan ja kisannut myös tokossa ja agilityssa. Jetillä on ollut valitettavia terveysongelmia, joita on kovasti selvitetty. Ilmeisesti mahassa on bakteerien aiheuttama tulehdus, joka on aiheuttanut useita vatsahaavoja. Kovasti toivotaan että se saadaan hallintaan ja Jet paranisi pikaisesti! Wicca puolestaan ei ole saanut mitään "oikeita" tuloksia, mitä nyt käytiin aussieiden erikoisnäyttelyssä hakemassa pakko-h, mutta yllätykseksi saatiin arvosana Erittäin Hyvä!

Dracun tokat pennut (Red'n Ready Disney-pentue) ovat nyt 4,5kk vanhoja, esiteinejä. Vietettiin viime viikonloppuna mini-leiri, jonne saatiin kaikki pennut koolle. Viikonlopun ohjelmassa oli mm. tokoa, agilitya ja haun alkeita. Lisäksi ¨ otettiin kunnon posee-kuvat kaikista, joten kohtapuolin olisi Disney-pentueen esittelysivukin valmis :) Pennuilla on mennyt kaikilla oikein hyvin, mitä nyt pieniä haavereita sattunut. Tinkiltä (Pocahontas) jouduttiin poistamaan kaksi katkennutta maitohammasta, Jedi (Divine Hercules) on niellyt ei-sopivia esineitä jotka on onneksi tullut ulos ilman leikkauksia ja Ievalla (Little Mermaid) on murtunut leikin timmellyksessä pikkuvarvas ja kennelyskäkin oli alkusyksystä :/ Näiden aktiivisten ja energisten pentujen kanssa van joskus sattuu ja tapahtuu! Kaikki ovat kuitenkin treenanneet ahkeraan ja kyllä kasvattaja saa olla ylpeä taitavista pennuista ja aktiivisista omistajista!

09.08.2014:
Niin ne viikot vain lensivät pentujen kanssa puuhatessa! Meillä kävi loputon virta vieraita ihmettelemässä pentuja, oltiin mökillä, pennut kävivät eläinlääkärillä tarkastuksessa (kaikki terveitä & silmät puhtaat) ja pentutestaajakin kävi katsomassa pentuja. Viime viikolla ne sitten lähtivät kaikki pikku hiljaa uusiin koteihinsa, jossa pääsevätkin olemaan uusien omistajiensa maailman keskipiste. Onneksi 5/6 jäivät Helsingin alueelle, joten pääsen toivottavasti näkemään niitä kaikkia säännöllisesti! Nyt palaillaan pikku hiljaa takaisin arkeen ja aktivoidutaan toivottavasti myös Dracun ja Wiccan kanssa tästä pikku hiljaa :) Wicca kävi jo viikonloppuna paimennusleirillä, ja maanantaina olisi tiedossa aussieiden erikoisnäyttely!

17.06.2014:
Dracun pennut kasvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia! Blogissa taas uusimmat kuulumiset ja kuvat.

Muissa uutisissa voisin kertoa hieman Dracun edellisen pentueen (Black Zone's Justice-pentue) kuulumisia, kun en ole niitä vähään aikaan päivittänyt. Huhtikuussa oli kasvattajan järjestämä MH-testi (nuorten koirien luonnetesti) Ruotsssa, jonne matkustimme Wiccan ja Xenan kanssa. Paikalla 5/7 pentua. Kaikki suorittivat testin läpi hyvin tuloksin, ollen mm. avoimia vieraita kohtaan ja saamalla hyviä tuloksia leikkimisestä ja rohkeudesta. Lisäksi kaikki saivat ampumisesta tuloksen 1, eli kukaan ei reagoinut laukauksiin! Päivittelen Wiccan yksilötulokset ainakin sen sivuille tällä viikolla!

Lisäksi muutama pentueesta on aloittanut jo virallisen kisauransa! Xena (BZ's Legal Defender) sai kolmessa kokeessa kasaan 1-tulokset tokon ALO-luokasta ja näin ollen koulutustunnuksen TK1! Upeaa! Myös Rapp (BZ's Inqusitor) on kisannut Ruotsissa ALO1-tuloksen verran! Zpira (BZ's Equal Rights) on kisannut rallytokossa, ja saanut ensimmäisen luokan koulutustunnuksen ja startannut niin agility-kuin tokokisauransa. Jet (BZ's Triumph of Justice) on myös startannut niin rallytoko-kuin agilityuransa, kuten myös Kila (BZ's Lady Justice). Mehän ollaan Wiccan kanssa selkeästi pentueen laiskimukset :D

11.06.2014:
Pennut ovat täällä! Tiistaina 10.06. Dracu synnytti kuusi tervettä ja eloisaa pentua! Neljä narttua (kaksi punaista ja kaksi mustaa) & kaksi urosta (yksi punainen ja yksi musta). Synnytys meni hyvin ja pennut ja Dracu voivat kaikki hyvin :) Kuvia mm. facebookissa ja blogissa.

06.05.2014:
Dracu on ultrattu tänään ja tiine on!! Eläinlääkärin erittäin varovainen arvio oli 5-6 pentua, joten ei mikään megasuuri pentue onneksi! Kovasti ajattelin että on tiine, käytös on ollut aika sen suuntaista, mutta olipa helpottavaa saada varma tieto. Pentutilanne näyttää siltä, että kyselijöitä on ollut paljon, ja kodit ainakin tälle pentumäärälle on varmasti täynnä. Mutta jos tuntuu että olisit ihan mahtava koti, niin kyllä viestiä voi vielä laittaa :)

15.04.2014:
Dracu on astutettu onnistuneesti Keenillä useaan kertaan, joten nyt voidaan vain odotella neljä viikkoa ultraa, jossa nähdään onko pentuja tulossa. Jännittävää! Matka meni erittäin hyvin, lisäinfoa tulossa blogiin kun kerkeän käydä kuvat läpi.

06.04.2014:
Dracu aloitti maanantaina kovasti odotetun juoksunsa, ja ollaan lentämässä Saksaan tapaamaan Keeniä keskiviikkona. Kotiinlento olisi sitten buukattu sitä seuraavalle maanantaille. Nyt vain sormet ristiin että osutaan "oikeille päiville". Keenin omistajan luona on samana viikonloppuna Sandra Zilchin paimennusklinikka jonne päästään osallistumaan ja näkemään paljon koiria, joten ei se mikään hukkareissu olisi, mutta toki toivotaan että mielummin saataisiin ne pennut myös aluilleen ;)

Pentukyselyitä on tullut jonkun verran, mutta mitään ei päätetä ennenkuin pennut ovat maailmassa ja nähdään että millaisia tyyppejä sieltä tulee. Joten kannattaa ottaa minuun reippaasti yhteyttä jos pentu saattaisi kiinnostaa!

22.02.2014:
Eilen virallisissa tutkimuksissa käynyt Dracun pentu Xena (Black Zone's Legal Defender) sai ennätysvauhtia viralliset arviot Kennelliitosta: lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0 + epävirallisesti selkä terve! Aivan mahtava homma! Nyt on jo 3/7 Dracun pentua tutkittu terveeksi näiltä osin :)

14.02.2014:
Wiccan (Black Zone's Grand Jury) viralliset lausunnot tulivat eilen kennelliitosta, ja tulokset olivat: lonkat B/B, kyynärpäät 0/0! Lapsi on siis terve :) Lisäksi kuulin myös hyvin uutisia Ruotsista, yksi Dracun pojista oli käynyt myös virallisissa tutkimuksissa: Jetillä (Black Zone's Triumph of Justice) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0!

06.02.2014:
Kävimme koirien kanssa terveystarkastuksissa MeVetissä eilen. Draculta peilattiin silmät ja ne olivat yhä terveet. Joten tältä osin pentusuunnitelmat voivat jatkua. Nyt vain odotellaan juoksujen alkamista :) Wiccalta kuvattiin virallisesti lonkat ja kyynerpäät, epävirallisesti selkä. Kuvaava eläinlääkäri arvio että A-lonkat ja normaalit kyynerpäät, mutta pitää odottaa vielä Kennelliiton virallista lausuntoa. Selkä oli normaali, ei muutoksia tai kulumia. Näiltä osin Wicca on siis oiva harrastuskoira ja toivottavasti tulevaisuudessa myös voin käyttää sitä jalostukseen!

Muita uutisia ovat mm. kennel Red'n Readyn facebooksivujen avaaminen, ne löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/kennelrednready. Käykäähän kaikki tykkäämässä ;)

26.12.2013:
Kotisivuja tehty kovaa vauhtia, pentusuunnitelmat julkaistu ja toivottavasti lähipäivinä sivut ovat niin valmiit että voin "julkaista" ne! Kaikki sivut eivät ole vielä 100% valmiita jos joku tänne on jo eksynyt ja ihmettelee asiaa :)

Copyright Shanti Karinen 2013, ellei toisin mainita. Etusivun kuvat: Tiia Hämäläinen